De kracht van design en co-creatie

Patterns by Isabella & Dorrith.Rem

Patterns by Isabella & Dorrith.Rem

Blog geschreven door: Femke Wijbenga. 

Wat gebeurt er als je de kracht van unieke designers, de snelheid van een API, on demand printing én de online verkoper bundelt? Patronen database Motiflow brengt ze samen. Vier ingrediënten, ontelbare mogelijkheden.

Unieke designers

Motiflow is ontstaan vanuit de behoefte van designers. Zo hebben we de eerste 100 designers persoonlijk opgezocht om samen te sparren en te kijken waar ze behoefte aan hebben. De meeste vonden we via Instagram en andere social-kanalen. Stuk voor stuk maken ze patronen van hoge kwaliteit die, doordat het natuurlijk patronen zijn, toepasbaar zijn op de meest uiteenlopende (interieur)producten.

Snel inspelen op trends

Om in te spelen op de behoefte van de klant moet je inspelen op de trend van vandaag. Én die van morgen. De online verkoper weet het, de designer weet het. Maar hoe kan dit nou samengebracht worden? De oplossing: met van een API. Hierdoor kan - ter illustratie - een online verkoper Motiflow-patronen selecteren in een database omgeving om deze toe te passen op een product. Al deze patronen kunnen on demand geprint worden! Het werkt dan ook als een soort Pinterest, waarbij de verkoper het droom product van zijn klant niet alleen in een bord zet, maar ook meteen kan maken. 

Co-creatie: samen naar het perfecte eindproduct

Vele handen maken niet alleen licht werk, maar vooral ook: mooi werk. Stel je namelijk maar eens voor dat iedereen zijn eigen expertise zou mogen uitvoeren en zich niet met andere dingen bezig hoeft te houden. Het is een soort vicieuze cirkel. Want ondertussen kan men elkaar wel stimuleren en elkaar meenemen in de veranderingen binnen jouw vakgebied. We laten de creatieve industrie, digitale print en de online wereld elkaar versterken. Niet alleen door samen te werken, maar door ze samen te laten smelten. Geen massaproductie, maar producten op maat. Gemaakt door designers die in hun eigen tempo werken en patronen ontwerpen voor hun droomklant. En dat zie je terug. 

Online verkoop

De online klant binnenhalen wordt steeds lastiger. Hoe vind je degene die jouw product wil afnemen en vooral: hoe zorg je ervoor dat deze klant jou vindt? Online webshops weten precies hoe ze het SEO-spel moeten spelen, waar de designer hier geen enkele weet van heeft. Daar tegenover loopt de designer juist weer voorop in de trends qua ontwerp. En de on demand drukker weer voorop in deze techniek. Dus waarom niet al deze krachten bundelen? Motiflow doet het!

Wil je weten hoe, kom naar de presentatie van Annemijn Filius (Motiflow) op dinsdag 17 april van 16.10 - 16.20. 

Motiflow is te vinden bij de Pure Digital show samen met Probo bij booth 12.772. 

Blog geschreven door: Femke Wijbenga.