Ervaar zelf de digitale innovatie van Interior Design!

Antalis.jpg

Een levensruimte moet niet alleen functioneel zijn - het gaat ook steeds meer om de beleving.

Een interieur met een unieke sfeer heeft een enorme invloed op onze stemming en gemoedsrust. Interieurdecoratie kan die ene saaie ruimte op een relatief eenvoudige manier plots heel aantrekkelijk en persoonlijk maken.

Winkels, kantoren, restaurants, woningen, ziekenhuizen, publieke ruimten kunnen met creativiteiten originaliteit een exclusieve sfeerbeleving tot stand brengen.De retailsector moet rekening houden met snel wisselende assortimenten/collecties - al dan niet seizoensgebonden -, waarbij de omgeving/de beleving in een winkel mee wordt aangepast. Idem voor de horeca. Privé gaan de toepassingen langere tijd mee. Een behang met een leuke foto of een speciaal ontworpen design vervangen we niet zomaar. Onze uniekheid heeft een langere houdbaarheidsdatum.

Nieuwste innovaties trends

Nieuwe materialen en digitale printtechnologieën maken het mogelijk om interieurs op een kostenefficiënte manier aan te passen aan de huidige trends en seizoensveranderingen. Sign & Display-specialisten van Antalis werken nauw samen met creatieven en opdrachtgevers en weten precies wat er leeft binnen de doelgroep.We zien dat personalisatie, dynamiek en flexibiliteit erg belangrijk zijn.

Het Antalis huismerk Coala wordtvoortdurend afgestemd op deze evoluties: bedrukbare materialen voor zowel binnen als buitengebruik. Dit omvat wandbekleding in tal van materialen en texturen, maar ook makkelijk te plaatsen zelfklevende of magnetische oplossingen. Voor retail/detailhandel zijn er heel wat promotionele oplossingen : vloerstickers, raamdecoratie, en tal van andere uitingen die niet-specialisten makkelijk kunnen plaatsen. En binnenkort spelen we in op de nieuwe decotrend met een volledig nieuw assortiment textielen.

Digitale printtechnieken voor dat tikkeltje extra

De beleving overstijgt ook het interieur. In winkels en horeca breidt zich dat uit tot menukaarten, catalogi, brochures,... Hiervoor zijn er oplossingen met klein formaat digitale printtechnieken die het toelaten gepersonaliseerd werk te leveren in beperkte oplages. En wat als we dit drukwerk interactief maken? PowerCoat Alive vervaagt echt de grenzen tussen digitaal en print. Dit kan een RIFD-chip integreren inverschillende papierkwaliteiten. Die chip linkt met een geselecteerde URL. Een NFC geschikt apparaat kan zo automatisch verbinden met de URL, zonder dat de gebruiker iets hoetft te scannen of een app te openen. Directe toegang van print naar digitaal. Stel u de mogelijkheden voor: promoties, producten, uitnodigingen, tickets, menu’s en meer….

Pure Digital is dé beurs voor creative directors, architecten, interieurontwerpers, grafische ontwerpers, brandmanagers, marketeers en ondernemers. We komen met een verrassende pop-up store en een nieuwe generatie materialen.Musketon vertelt u alles over experience design tijdens een workshop op 18 april van 16u tot 16u30.

En u? Waar ligt voor u het verschil? Laat het me weten op stand 100.

Jo Dhaenens

- Product Manager Benelux Visual Communication at Antalis International

Antalis is de Europees specialist in materialen voor visuele communicatie en media voor groot formaat printers. De type producten zijn onder andere; wandbekleding (behang, vinyl, textiel), vloerbekleding, wanddecoratie (posters, canvasdoeken,...) textiel, raamdecoratie, magnetische oplossingen enz. Meer dan vroeger is het assortiment afgestemd op oplossingen en totaalconcepten.