Kunststoffen - geen stijve bedoening met digitale print: Henk Veldhuis

ds groep.jpg

Printers willen printen, creatievelingen willen ontwerpen. 

Met schuchtere, maar vastberaden tred groeien beide partijen naar elkaar toe. Een show als Pure Digital met een specifieke focus op interieur decor bewijst dat.

Time-to-market in deze sector wordt alsmaar korter, de kritische consument is veeleisend. Een boeiende evolutie die elke doorgewinterde marketeer, ontwerper, interieurarchitect en creatieve drukker aanspoort om alleen maar beter en sneller te communiceren.

En terecht. De snelle evolutie van digitale printtechnologie laat toe om ontwerpen sneller te drukken tegen lagere kosten. Ontwerpen kunnen sneller bijgestuurd worden, wat het eindresultaat alleen maar ten goede komt. Printing on demand in kleine oplage is een must. Het voordeel laat zich ook snel voelen in het budget, waardoor er meer ruimte is voor andere experimenten, met grafisch ontwerp bijvoorbeeld. EN substraten.

Dat laatste kunnen we bij DS Groep - veelzijdig in kunststoffen enkel toejuichen. We weten al langer dan vandaag dat kunststoffen zich perfect lenen tot een creatieve, betaalbare en duurzame veelzijdigheid. En hoewel het materiaal zo rigide is als je dat zelf wil, is het net zo flexibel in bewerkbaarheid als je nodig hebt. Het gamma is dan ook enorm uitgebreid. Te breed om in een blog te behandelen, daarvoor heb je de website. Startersadvies geven we je graag. 

Ontwerp je meer voor buiten? Ontdek even de capaciteiten van de ACP A-lite.

De ACP A-lite is een aluminium composiet plaat met een kern van polyethyleen, met aan weerszijden een dunne aluminiumplaat. De plaat is uit voorraad leverbaar in diverse afmetingen, dikte en kleuren. Het is een lichtgewicht, maar dat beïnvloedt geenszins de bedrukbaarheid of bewerkbaarheid van de plaat. Een maatvaste, duurzame plaat die zich makkelijk digitaal laat bedrukken en bovendien zeer gunstig geprijsd. Geen wonder dat het zo’n succesnummer is voor buitensignalisatie.

Ontwerp je meer voor binnen? De PVC schuimplaten Connect en Impress gaan brokken maken.

Een PVC schuimplaat is uit voorraad leverbaar in diverse afmetingen, diktes en kleuren. Ze is goed digitaal te printen, gemakkelijk te bewerken en bovendien zeer scherp geprijsd. Een favorietje onder veel ontwerpers om foto’s op te printen. Een snelle, betaalbare en haalbare kaart in de meeste gevallen.
    
De beschikbare techniek en het brede gamma aan substraten tonen aan dat er geen rem meer hoeft te staan op ongebreidelde creativiteit. Alleen onwetendheid staat nu een commerciële ingesteldheid in de weg.

DS Groep hoopt veel creatievelingen te zien op Pure Digital - ontwerpers, architecten, lifestyle coaches. Noem maar op. Iedereen die kan en wil bijdragen tot een mooiere visualisatie van een persoonlijke look and feel, kan een interieur decor ambassador worden.

Verrijk je kunststof kennis op stand 12.121 op Pure Digital. Geen stijf gedoe. Beloofd!

Henk Veldhuis
 - Commercieel Directeur DS Groep BV