Back to All Events

Digitale Paletten, voor in- en exterieur projecten met Hil Driessen, Driessen + van Deijne

Hil Driessen en Toon van Deijne zijn gevestigd in Amsterdam en Haren, waar hun veelzijdige aanpak baanbrekende nieuwe mogelijkheden biedt voor o.a. in- en exterieur projecten. Hun stijl is uniek, net als hun onderscheidende visie op materiële innovatie en het vermogen om ruimtelijke extremen te overbruggen. Driessen en van Deijne noemen hun praktijk Driessen + van Deijne. Ze zijn begonnen samen aan een project voor
IJburg Block 52a /b in opdracht van Jan Bakers Architects en voor onderwijspark Ezinge, van Atelier PRO architecten, maakten ze een ontwerp met digitaal geprint glas. ‘Het  Baken van Ezinge' gevels met de afmetingen 11 x 21 meter en 18 x 21 meter.

Meer recent ontwierpen ze voor Janskerkhof 2/3 in Utrecht wandbespanningen voor twee “stijlkamers” en een serie van 152 akoestische wandpanelen voor ruimtes door het gehele gebouw.
Onderzoek en experiment vormen telkens de basis waaruit een breed pallet aan mogelijkheden ontstaat, zowel in uitdrukking, techniek als uitvoering.
Dat dit zich uitstekend leent voor opdrachten is aan de hand van een aantal monumentale opdrachten duidelijk geworden.

Ervaring met digitale prints; HPL, glas, textiel, karpetten, wandbekleding, akoestische toepassingen en recent voor behang met Veika, uitvinder van DIMENSE-technologie.

Hosted by Didier Haazen, VIGC

Hil Driessen, Driessen + van Deijne

Hil Driessen, Driessen + van Deijne