FM Brooks lanceert Pure Digital - Het Digital Print Event voor de creatieve industrie

PDSlide.jpg

Een baanbrekend en uniek evenement dat als doel heeft de Europese creatieve industrie te verwonderen met echt innovatieve toepassingen van digitaal printen.17-19 april 2018(RAI Amsterdam, ‘Pure Digital’ Vrijdag, 28 april - FM Brooks lanceert

In tegenstelling tot traditionele printgebaseerde vakbeurzen is het format, de inhoud en de stijl van Pure Digital speciaal ontworpen om de creatieve industrie aan te trekken. Denk aan: creative directors, architecten, interieurontwerpers,grafische ontwerpers, modeontwerpers, marketeers en ondernemers die een (grootformaat) printbedrijf runnen. Tijdens dit enige en exclusieve evenement in Europa zal Pure Digital het allerbeste qua creatieve ontwerpen presenteren op het gebied van digitaal geprinte applicaties.

Van interieurstoffen in kleine oplages, op maat gemaakt behang, decoratieve en promotionele prints in de retail tot innovatieve verpakkingscampagnes, Pure Digital wil niet alleen inspireren, maar ook de juiste contacten leggen. Contacten tussen exposerende leveranciers van apparatuur, printbedrijven en creatieven die de mogelijkheden van digitaal printen willen verkennen om het te kunnen gebruiken in komende projecten of campagnes.

Mede-oprichter, Frazer Chesterman legt uit: "Met Pure Digital streven we ernaar om de creatieve en marketingindustrie te inspireren met de innovatieve kracht van digitaal printen. Bijna dagelijks worden nieuwe technologieën gelanceerd, die vaak adembenemende toepassingen mogelijk maken. We zullen de katalysator zijn die deze applicaties, technologieën en leveranciers samen onder één dak brengt, om de kracht van digitaal printen te demonstreren en de groei van de creatieve gemeenschap en de digitale printmarkt te ondersteunen.”

"Tot nu toe hebben creatieven geen speciaal voor hen ontworpen evenement. Pure Digital zal dat evenement zijn. Niet een traditionele printshow, maar een platform dat ‘cutting edge’ design koppelt aan het ongelooflijke van digitaal printen. Een forum dat bezoekers leert wat er mogelijk is wanneer deze twee werelden worden gecombineerd; vaak vooruitstrevende en bekroonde projecten die leiden tot superieure commerciële resultaten.”

Op basis van hun ervaring en enorme staat van dienst als het gaat om het organiseren van succesvolle beurzen in de grootformaat grafische markt, en meer recent de lancering en ontwikkeling van de InPrint Shows, komt de introductie van Pure Digital door FM Brooks op een moment dat de Europese grootformaat grafische markt steeds meer richting commodities beweegt. Het streven van Pure Digital is nieuwe marktmogelijkheden te ontsluiten.

Pure Digital zal voor printbedrijven een brandpunt zijn om hun echte potentieel te verbeteren of te ontdekken, terwijl de creatieve industrie op haar beurt wordt geleerd om te vragen naar digitale printproductie met meer toegevoegde waarde en nieuwe applicaties - of dit nu is op het gebied van decoratie, de detailhandel of verpakkingen.

Het evenement vindt plaats in de RAI, een van Europa's voornaamste beurscomplexen. Perfect gelegen in een van Noord-Europa's meest creatieve hoofdsteden, Amsterdam, kan het evenement profiteren van de levendige gemeenschap van 40.000 creatieve bedrijven. Daarnaast zal het evenement worden gecombineerd met Building Holland, een toonaangevende bouwtentoonstelling die wordt bezocht door onder andere (binnenhuis)architecten, interieurontwerpers en productiebedrijven.

Marcus Timson, mede-oprichter, enthousiast: "“Veel gevestigde printgerelateerde shows hebben geprobeerd om een beroep te doen op de creatieve industrie, maar hadden moeite om deze gemeenschap effectief te betrekken. Naar onze mening komt dit omdat ze er niet in zijn geslaagd een uniek en onderscheidend merk en ervaring te ontwikkelen, dat resoneert met de creatieve industrie.”

"Bij de lancering van ons evenement, vorige week in Amsterdam, hebben we van bijna 30 koplopers op het gebied van digitale printinnovatie uitstekende ondersteuning en kwalitatieve feedback gekregen. Ze hebben niet alleen het concept van Pure Digital goedgekeurd, maar ook bevestigd dat het in lijn is met hun strategische visie als toonaangevende producenten van printapparatuur. We gingen uit elkaar met het besef dat Pure Digital van cruciaal belang kan zijn voor de toekomstige groei van digitaal printen in nieuwe toepassingen en markten, en we kijken uit naar het bevorderen van de kansen die het biedt voor Europese creatieven."

EINDE