Veranderd consumentengedrag stuurt de vraag naar gepersonaliseerde belevingen en producten. Het unieke vermogen van digitaal printen om aan deze vraag te voldoen, maakt een sterke groei mogelijk.

Volgens het nieuwste Pure Digital onderzoek is de aanhoudende kloof tussen de creatieve en printsectoren de grootste groeiremmer.

Pure Digital zal die kloof overbruggen.

Traditionele vakbeurzen focussen enkel op drukwerk. Pure Digital paste het formaat, de inhoud en de missie van het event specifiek aan om creatievelingen aan te spreken. De beurs richt zich daarbij vooral op de specifieke noden en interesses van creative directors, architecten, interieurontwerpers, grafische ontwerpers, marketeers en printserviceproviders.

Pure Digital zal de creatieve en marketingsector inspireren met de innovatieve kracht van digitaal printen.

Merken worden gedwongen om digitaal te gaan om zo relevant te blijven en in te kunnen spelen op een snel evoluerend consumentenlandschap. Een toenemende vraag naar maatwerk in kleine oplages zorgt ervoor dat de creatieve toeleveringsketen niet langer zonder de toegevoegde waarde van de digitale technologie kan.

Drukwerk heeft altijd al een emotionele connectie mogelijk gemaakt, of het nu gaat om decoratie, verpakkingen of retail drukwerk. Digitale print gaat nog een stap verder. Het faciliteert directe communicatie met consumenten en kan zo aankoopbeslissingen beïnvloeden, unieke belevingen verzorgen of toelaten om snel in te spelen op een veranderend concurrentielandschap.

De voortdurende verschuiving van consumenten richting online retail maakte van merken retailers en van winkels showrooms. Veel grote merken veranderen dan ook de manier waarop ze contact maken met klanten.

Retailers, hotels, kuuroorden, sportscholen, restaurants, ziekenhuizen, scholen, enz. Stuk voor stuk onderzoeken ze de nieuwe mogelijkheden die digitaal printen kan bieden voor het creëren van boeiende en verbeterde omgevingservaringen.

Digitaal printen wordt zo een onderdeel van een end-to-end ervaring, van interieur tot verpakking.

Tot nu toe bestond er geen enkel event dat zich op de creatieve sector richtte en hen het potentieel van digitaal printen liet zien.

Pure Digital brengt daar nu verandering in.